Kokteyl Haber

Kıbrıs Türk ve Rum Elektrik Müteahhitleri Birliklerinin organize ettiği, “17. Tesisat Yönetmeliği Tanıtım Resepsiyonu” yapıldı!




Ortak eğitimler düzenlenmesi ve ortak bir eğitim laboratuvarı için çalışma başlatılacak!



Kıbrıs Türk ve Rum Elektrik Müteahhitleri Birlikleri’nin “Electricity Unifies” sloganı ile organize ettiği etkinlik etkinlik BM kontrolündeki ara bölgede bulunan Home For Cooperation (Dayanışma Evi) binasında yapıldı.

Etkinliğe her iki toplumdan çok sayıda elektrik müteahhidi ve davetli katıldı. Davetliler arasında Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Hüdaoğlu, Kıbrıs Türk Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mert Girgen, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Constantinos Yiorkadjis, Kıb-Tek ve AIK yetkilileri yanı sıra Birleşmiş Milletler yetkilileri, eğitimciler, basın mensupları ve çok sayıda Birlik üyesi katıldı.

Eşgüdüm sağlanması için eğitim şart!

Etkinliğin açılışında konuşan Kıbrıs Türk ve Rum Elektrik Müteahhitleri Birlik Başkanları Mehmet Nasiboğlu ve George Kyriacou her iki Birliğin geçtiğimiz on aylık dönemde geliştirdiği işbirliği, bu yönde atılan somut adımlar, mesleki eğitimdeki ortak hedefler ve sektörde adanın her iki tarafında ayni standartların yakalanması için yapılması gerekenlerle ilgili izleyenlere bilgi verdiler. 2017 yılı içerisinde adanın her iki tarafında da uygulanmaya başlayacak olan 17. Tesisat Yönetmenliği ile ilgili bilgi veren Başkanlar, adadaki elektrik şebekelerinin iki noktadan birbirine bağlı durumda olduğunu belirterek elektrik tesisatlarında da ayni standartların uygulanmasının can ve mal güvenliği bakımından gerekli olduğunun altını çizdi. Adanın her iki tarafında elektrik tesisatları konusunda eş güdüm sağlanması için elektrik müteahhitlerinin ve sektörle ilgili diğer kişilerin eğitime tabi tutulmasının gerekliliği vurgulandı. Bu yöndeki çalışmalarla ilgili bilgiler aktarıldı.

Ara bölgede bir eğitim laboratuvarı için desteğe ihtiyaç var!

Her iki Birliğin Başkanları yaptıkları ortak açıklamada elektrik müteahhitliği sektöründe standartların ve hizmet kalitesinin artırılması için yaşam boyu eğitime ihtiyaç duyulduğunu ve bunu sağlamak için de tam donanımlı bir eğitim laboratuvarına ihtiyaç olduğunu kaydederek yetkililerden bu konuda destek istedi. Her iki Birliğin de üyelerinin ulaşımda sorun yaşamaması için ara bölgede bir yer arayışı içerisinde olunduğu belirtilirken projenin gerçekleşmesi halinde ülkedeki toplumlararası yakınlaşmaya da katkı sağlaması bakımından da büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Davetliler arasında bulunan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Hüdaoğlu, Kıbrıs Türk Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mert Girgen ve Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Constantinos Yiorkadjis de etkinlikte birer konuşma yaparak her iki Birliği de gösterdikleri çabadan dolayı tebrik ettiler.